Interieur

Interieur Inspiratie | Badkamer, van onpraktisch naar ideaal!

Ons huis was, toen we het kochten, helemaal goed. We hoefden er in principe niks aan te doen, wat ontzettend fijn en zeer welkom was! Nu we er ruim een jaar wonen beginnen we toch een aantal dingen op te merken die niet heel handig zijn, zoals de badkamer…

 

De badkamer

De badkamer is van een prima formaat. Daarnaast zit alles erin wat wij graag willen. Een tweede toilet, douche, bad en wastafel. Wat wil je nog meer zou je zeggen?

Het probleem is dus dat de wastafel zó groot is, dat de deur van de badkamer niet meer helemaal open kan. Tegenover de wastafel zit in de hoek de douche. De douchedeur en de hoek van de wastafel staan vrij dicht op elkaar. Hierdoor kan je in je eentje er prima doorheen, maar als je samen in de ruimte bent, is het passen en meten.

 

Wastafel

Zoals ik al zei, is de wastafel een echte joekel, zo eentje met twee kranen. Persoonlijk vind ik dat best overbodig. In ons vorige huis hadden we een kleinere wastafel met ‘maar’ een kraan, waar we prima met z’n tweeën aan konden staan.

Doordat de badkamer zo vol staat hebben we ook erg weinig opbergruimte. Hierdoor voel de ruimte nog kleiner aan en lijkt het rommelig.

 

Mijn ideale badkamer

Ik zou kiezen voor een stuk kleinere wastafel. Die van ons is van donker hout, ik zou zelf altijd kiezen voor een lichte kleur. Het liefste met een grote kast met twee lades. Eén voor de handdoeken en de andere voor losse dingen die niet perse in het zicht te hoeven liggen.

Daarnaast zou ik ook kiezen voor een spiegelkast. Hier kan je gemakkelijk allerlei spulletjes opbergen die nu rondzwerven op de wastafel. Je zorgt op deze manier voor een stuk meer ruimte en een opgeruimd gevoel.

Ik houd van een moderne en minimalistische badkamer.

 

Interieur Inspiratie | Van onpraktisch naar ideale badkamer

Bron foto: Shutterstock

Interieur Inspiratie | Van onpraktisch naar ideale badkamer

Bron foto: Shutterstock

 

Op de website van Grando kan je gratis jouw eigen badkamer ontwerpen. Je kan kiezen voor verschillende opties.

 

Interieur Inspiratie | Van onpraktisch naar ideale badkamer

Zo zou onze badkamer eruit zien na de make-over!

 

Ben jij blij met alle ruimtes in jouw huis?

 

Veel liefs,

Handtekening Charlotte

You may also like

2 Comments

 • Kelly

  Heel gaaf hoe je de badkamer hebt ontworpen. Ik hou van die ontwerp programma’s haha. Ik ben zelf heel blij met ons huis maar sinds kort begin ik mij te storen aan het formaat van onze badkamer. Hij is best smal waardoor we heel vlak langs elkaar heen moeten lopen als de een onder de douche vandaan komt en de ander zijn of haar tanden staat te poetsen. Ook vind ik het formaat onze slaapkamer onpraktisch. Hij is heel lang maar vrij smal waardoor je je bed maar op twee manieren kwijt kunt. Dat zou ik zelf dus anders gezien willen hebben. Maar goed dit zijn voornamelijk luxe problemen haha.

  11 december 2017 at 12:27 Reply
 • Saartje

  Ik heb eigenlijk nog nooit een ontwerp programma gebruikt… Ik ben 3 maanden geleden verhuist naar een nieuwe woning. Ik pak langzamerhand elke ruimte aan en de badkamer is bijna aan de beurt! Onze badkamer heeft geen bad en deze willen we er heel graag in, maar onze badkamer is wat aan de kleine kant. Hopelijk vind ik met een ontwerp programma een handige en praktische oplossing!

  28 maart 2018 at 14:22 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit:
  More in Interieur
  Verjaardag Giveaway #3 | Scandinavisch tafellampje
  Verjaardag Giveaway #3 | Scandinavisch tafellampje

  Giveaway nummer 3 van de 30 is een heel toffe! Je maakt namelijk kans op een prachtig Scandinavisch tafellampje! Perfect...

  Close