Blogtips

De perfecte foto maak je met je smartphone 📷

Een goede foto maken met je smartphone is echt prima te doen! In dit artikel lees je mijn 5 tips om het beste uit je smartphone en foto’s te halen 👍🏻

 

Denk ‘out of the box’ | Dit geldt niet alleen voor het maken van foto’s met je smartphone, maar eigenlijk voor alle manieren van fotografie. Zorg voor een niet té standaard plaatje en speel eens met hoeken.

Door de regel van derden toe te passen als je een foto maakt, wordt je foto al snel minder saai en aantrekkelijker om naar te kijken. In het kort: je verdeelt het beeld in 9 gelijkwaardige vakken. Je zorgt ervoor dat het belangrijkste onderdeel van de foto niet in het midden geplaatst is, maar op een 1/3. Hiermee kan je natuurlijk een hoop variëren, maar als je met de regel van derden rekening houd zal je foto al snel ‘out of the box’ zijn!

 

Niet zoomen! | Het is belangrijk om niet (teveel) in te zoomen als je met je smartphone fotografeert. Inzoomen is als het waren een vergrootglas over het beeld leggen en dit komt absoluut niet ten goede aan de kwaliteit van je foto. De foto zal onscherp zijn en de pixels zijn duidelijker te zien.

 

De perfecte foto maak je met je smartphone 📷

 

Leg je focuspunt vast | Dit kan je heel makkelijk doen door op het beeldscherm te tikken. Heb je een bewegend focuspunt? Bij de iPhone 6s lock je dit focuspunt door langer op het beeldscherm te drukken. Ik heb zelf een iPhone 6s en ben er heel erg tevreden mee. Hiervoor had ik een Samsung S4 en merk veel verschil in de kwaliteit van foto’s. De foto’s van de iPhone 6s zijn vele malen helderder en scherper. Het ‘locken’ van het focuspunt vind ik een echt pluspunt, aangezien ik veel foto’s van Ifan maak en hij maar zelden stil zit 😂

 

Zorg voor de juiste instellingen van je smartphone | Dit is een erg belangrijk onderdeel. Zorg ervoor dat de kwaliteit altijd op z’n hoogst staat. Hierdoor maak je de mooiste en scherpste foto’s. Je kan in de instelling ook nog spelen met witbalans, bijvoorbeeld daglicht of natuurlijk licht.

 

Kies een goede app voor het nabewerken van je foto | #nofilter? I don’t think so 😉 Ik moet eerlijk bekennen dat ik mijn foto’s vaak bewerk in Instagram en verder geen andere apps gebruik.

Razend populair is de VSCO app. Ik heb deze een tijdje gebruikt, en je kan er inderdaad een heleboel mee doen. Daarnaast vond ik de app van A Beautiful Mess, A Color Story ook heel fijn. Je kan hiermee veel, je raadt het al, kleuren aanbrengen in je foto.

 

Benieuwd naar meer tips over fotografie en bloggen? Bekijk dan mijn blogtips!

 

Liefs, Charlotte ♥

Volg Lovely Charlotte ook via e-mail!

[do_widget id=blog_subscription-6]Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met een bedrijf.

You may also like

1 Comment

 • Leonie van Mil

  Fijne tips. Ik gebruik ook apps om ze te bewerken. Ik gooi ook overal een filter overheen. Vooral als ik een foto op een regenachtige dag heb gemaakt. Dan is het daglicht gewoon niet goed genoeg!
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Summer – TAGMy Profile

  30 juni 2017 at 08:58 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit:
  More in Blogtips
  Mijn absolute musthaves als blogger/vlogger!
  Mijn absolute musthaves als blogger/vlogger!

  Wil jij beginnen met bloggen en wil je weten wat hier allemaal bij komt kijken? Ik vertel je in deze...

  Close