Interieur

3x inspiratie voor een stoere jongenskamer!

Natuurlijk wil jouw zoon een mooi kamer, maar hoe creëer je die? Bij een jongenskamer denk je waarschijnlijk direct aan de kleur blauw, maar er is veel meer mogelijk. Zin in wat originelers? Ga aan de slag met deze 3 inspirerende ideeën!

 

Echte jongenskleuren

De meeste jongens zullen een roze kamer niet op prijs stellen. Tussen de typische jongenskleur blauw en de kleur roze zit echter een wereld aan mogelijkheden. Ga eens op zoek naar stoere kleuren. Het mooiste is om een sterke kleurcombinatie te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een combi van grijs en geel. Het is niet nodig om zo’n kleurencombinatie door te voeren in de hele kamer. Je kunt ook kiezen voor een slaapkamer in basic kleuren, zoals (room)wit, en kleur toevoegen door middel van de accessoires. Een leuke gele zitzak of een grijs hobbelpaard voor een wat jonger kind doen het altijd goed. Het is slim om van tevoren te bedenken waar je voorkeur naar uitgaat. Nieuwe gestucte muren verven in okergeel, terwijl je bij nader inzien toch liever kiest voor kleur in de accessoires is niet slim! En geef je het schilderwerk uit handen? De prijs van schilderwerken kan flink variëren, dus check eerst een paar offertes.

 

Tips voor het maken van een stoere jongenskamer!

 

Steigerhout: stoer en stevig

Niet iedere ouder staat te springen om tijd en energie te steken in een jongensslaapkamer, uit angst dat al die inzet voor niets is. Jongens kunnen echte rouwdouwers zijn, die tijdens een goeie stoeipartij heel wat ongewilde schade kunnen veroorzaken. Herken je dat bij je eigen zoon? Zorg er dan voor dat de spullen van je zoon van stevig materiaal gemaakt zijn. Steigerhout is een ideaal materiaal voor slaapkamermeubels, zoals een bed en bureau. Dit type hout kan tegen een stootje, een kras meer of minder maakt niet uit, en het staat ook nog eens ontzettend stoer.

 

Van spelen naar sporten

Op een gegeven moment komt je zoon op een leeftijd dat veel speelgoed kinderachtig wordt gevonden. Dat is het moment om zijn kamer eens flink uit te mesten. Het speelgoed dat weggaat kan plaatsmaken voor sportattributen. Wat dacht je van een stel ringen aan het plafond? Of een industriële bak voor het bewaren van zijn halters? Van speelgoedauto’s naar halterbanken: kleine jongens worden snel groot. En daar hoort een jongenskamer bij die past bij hun leeftijd!

 

Hoe ziet jouw ideale jongenskamer eruit?

 

Veel liefs,

Handtekening Charlotte

Lovely samenwerking

 

Uitgelichte afbeelding Shutterstock

You may also like

1 Comment

 • Sanne Brouwer

  Een leuke inspiratie voor de slaapkamer van mijn kleintje. Bedankt voor de tips en ga ze zeker gebruiken!

  10 september 2018 at 09:59 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit:
  More in Interieur
  Hoe wapen je je huis tegen de zomerzon?
  Hoe wapen je je huis tegen de zomerzon?

  Er is weer een hittegolf voorspeld in Nederland. Temperaturen die al snel oplopen tot een graad of 30. Soms wel...

  Close