Gastblogs, Me Time

Roelfien | Serie Review ‘Legion’

Ik schreef al eerder dat ik voor Lovely Charlotte twee series mocht reviewen. Vandaag is het tijd voor de tweede serie: Legion. Ik keek naar het eerste seizoen. Die bestaat uit 8 afleveringen. En ik moet zeggen, ik was onder de indruk! Het zijn stuk voor stuk goede acteurs die hun rol ook allemaal goed neerzetten.

Schizofrene David

In deze serie maakte ik kennis met David Haller (Dan Stevens). Die al jaren wordt bestempeld als een schizofrene man. Maar is hij dat wel? In de psychiatrische inrichting waar David woont, leert hij Sydney Barret (Rachel Keller) kennen. Een vrouw die door niemand aangeraakt wil worden. Ze krijgen verkering en komen er al snel achter dat niets is wat het lijkt. David blijkt een man met bijzondere krachten en ook Sydney blijkt te beschikken over een bijzondere gave.

 

Legion, een spannende serie

Het duurt even voordat ik de lijn van het verhaal goed in de gaten heb. Maar als ik er eenmaal in zit is het een behoorlijk spannende serie! David blijkt een machtige mutant en nadat hij uit de inrichting is ontsnapt, wordt hij opgevangen door Melanie Bird (Jean Smart), die hem zegt te kunnen helpen. Samen met de hulp van Cary Loudermilk (Bill Irwin), Ptonomy Wallace (Jeremie Harris) en Kerry Loudermilk (Amber Midthunder), gaat David keer op keer naar verschillende situaties in zijn leven om erachter te komen wat er nu precies in zijn hoofd gebeurt. En hoe hij weer zichzelf kan worden.

 

Roelfien | Serie Review 'Legion'

 

Slechterik van de serie, Shadow

Aangezien het niet bepaald een gezellige of komische roman is, is er in deze serie ook een slechterik. Shadow King (Said Taghmaoui). Deze personage wist mij meerdere keren tegen het plafond te krijgen en op het laatst ging ik zelfs met buikpijn zitten kijken… Dat zal liggen aan het feit dat ik lekker overgevoelig ben, maar ik denk wel dat ik kan stellen dat deze rol uitermate goed is neergezet!

 

 

Goed blijven opletten!

Wel is het opvallend in deze serie dat je echt goed moet blijven opletten. Je mist al heel snel een belangrijk detail, die soms maar een heel klein ogenblik in beeld zijn! En ondanks dat ik steeds een kussen vlak bij hield om voor mijn gezicht te kunnen doen, wilde ik toch blijven kijken om erachter te komen wat er nu precies aan de hand blijkt en of het goed afloopt.

Ondanks dat ik niet te veel wil verklappen, kan ik wel zeggen dat het einde super spannend is! Nu moet ik deel twee wel gaan kijken… Absoluut een aanrader voor iedereen die wel van spanende series houdt!

 

Liefs, Roelfien
Ladybos.nl

Lovely samenwerking

You may also like

Leave a Reply

CommentLuv badge

Lovely Charlotte maakt gebruik van Cookies Klik hier voor meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Meer in Gastblogs, Me Time
Froukje | Je sociaal leven op orde?!
Froukje | Je sociaal leven op orde?!

Ik ben vast niet de enige die het soms lastig vindt, om naast een druk gezinsleven ook genoeg tijd in...

Sluiten