Beauty, Gastblogs

Bonita | De basis make-up, primer!

Bonita | De basis make-up, primer!

Soms zit ik met mijn handen in het haar. Dan weet ik niet waarover ik moet schrijven. Uiteindelijk trek ik alle schuiven van mijn make-upkast open en dan denk ik: Bonita, gewoon beginnen bij het begin, de primer. En dat ga ik vandaag doen! Ik koos drie dezelfde, maar oh zo verschillende producten uit.

Elke primer heeft zijn eigen voordeel en ik hoop dat ik dankzij deze review toch iemand kan leiden naar de juiste primer voor jouw gelegenheid.

 

Estée Lauder Genuine Glow Priming Moisture Balm SPF 15

De eerste primer die altijd klaar ligt voor mij, is de Estée Lauder Genuine Glow Priming Moisture Balm SPF 15. De naam kon niet langer worden, zo lijkt. Genuine Glow is een reeks met producten voor het gezicht, de lippen en de ogen.

Op werkdagen zijn deze primers mijn favoriet. Zoals je door de naam wel kon vermoeden, geeft hij een natuurlijke glow aan je gezicht. In combinatie met make-up vind ik hem niet zo fijn. Ik heb het idee dat mijn make-up dan minder lang meegaat. Dat hij begint te vervagen na enkele uren. Dus voor mij ideaal als “balm” maar niet als primerlaag voor ik make-up aanbreng.

Verder belooft Estée Lauder natuurlijk ook dat de primer op lange termijn effecten geeft, maar daar geloof ik niet in. Ik geloof niet dat een crème die je dagelijks terug verwijdert, zo’n grote effecten heeft op je gezicht.

 

Bonita | De basis make-up, primers!

Bonita | De basis make-up, primers!

Bonita | De basis make-up, primers!

Bonita | De basis make-up, primers!

 

Diorskin Forever & Ever Wear Base de teint SPF 20

Zoals de vorige primer deel uit maakte van een reeks, bestaat ook ook van de diorskin forever & ever wear ook nog andere producten die je in combinatie kan gebruiken. Zoals een foundation, poeder en blushes.

Deze primer is al sinds jaar en dag mijn favoriet. Ik weet niet hoeveel doosjes ik van dit product al heb versleten, maar ze zullen niet meer op mijn handen te tellen zijn. Dit is de primer die ik draag als basis voor mijn make-up. Wil je weten met welke foundation en poeder ik deze primer combineer? Lees dan mijn artikel over mijn  top 3 high end makeup favorites!

Deze primer voelt iets dikker dan dan gewoon een crème en dat zal heus wel komen door de siliconen. Maar ondanks mijn vette huid, gaat deze toch goed samen. Het dikkere laagje primer zorgt ervoor dat kleine lijntjes en poriën iets minder zichtbaar zijn en dat de foundation beter hecht op mijn gezicht.

Zeker een go catcher voor degene met een problematische huid zoals ik, maar ook eentje waarvoor je wat dieper in je portemonnee moet graaien.

 

Bonita | De basis make-up, primers!

Bonita | De basis make-up, primers!

Bonita | De basis make-up, primers!

Bonita | De basis make-up, primers!

 

Smashbox Photo Finish Primer Water

Als laatste even eentje die weer helemaal anders is. De primer van smashbox lijkt gewoon op water dat je op je gezicht moet sprayen, maar het is meer dan dat. Het is volgens Smashbox een primer, een finishing spray en een verfrisser doorheen de dag. 3 in 1 dus.

Als je de spray als primer aanbrengt, heb je niet het gevoel dat je een “extra laagje” op je gezicht hebt. Heerlijk dus als je houdt van een natuurlijk effect. Bij het aanbrengen van mijn make-up heb ik het idee dat mijn foundation een meer matte effect heeft door de primer. Dat is natuurlijk wel handig voor de vette huidjes onder ons.

Spijtig genoeg is dit ook zowat het enige positieve wat ik kan zeggen over dit product. Ik heb niet het idee dat mijn make-up hiermee langer blijft zitten, integendeel. Als ik nadien deze spray als finisher of opfrisser gebruik, wordt mijn make-up terug vochtig en gaat het schuiven. Heb je wel nood aan een goede setting spray voor vette huid? De Urban Decay De-Slick is echt mijn favoriet!

 

Bonita | De basis make-up, primers!

Bonita | De basis make-up, primers!

Bonita | De basis make-up, primers!

 

Niet alles is dus wat het lijkt, voor mij althans. Het kan goed zijn dat de basissen die ik heel fijn vind, niet goed werken voor jouw huid of juist andersom.

 

xoxo Bonita
Survival of the Cream

You may also like

Leave a Reply

CommentLuv badge

Lovely Charlotte maakt gebruik van Cookies Klik hier voor meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Meer in Beauty, Gastblogs
ZieZo Marokko, een uitje in de kerstvakantie!
ZieZo Marokko, een uitje in de kerstvakantie!

Yes, de kerstvakantie is begonnen! En dit jaar gaan we naar .... Marokko! Ziezo Marokko ;-) Al een paar jaar...

Sluiten