Gastblogs

Roelfien | Twee grote kinderen, maar slaap? Wat is dat?!

Het is dit weekend alweer zes jaar geleden dat onze jongste zoon Roan het daglicht zag. Zes jaar mensen! Zes jaar waarin ik de nachten met acht uur achter elkaar slaap op één hand kan tellen 😮 En ik kan je vertellen, dat breekt je zo nu en dan wel even flink op. Maar je krijgt er zoveel voor terug 😉

Zo hetzelfde, maar ook zo verschillend

Dat wij twee zoons hebben, dat is vast geen verassing meer. Dat ze ontzettend op elkaar lijken, dat is een feit. Maar qua karakter zijn ze zo verschillend! Waar Thomas juist heel veel slaap nodig heeft, doet Roan het rustig met acht uur slaap (dat wil ik dus ook!!!). Waar Thomas over het algemeen best goed naar me luistert, bepaald Roan helemaal zijn eigen wetten. En oh wee als ik hem tegen spreek (maak je geen zorgen, ik blijf over het algemeen de consequente moeder in dit huis)!

 

 

Verlangen naar vroeger

Soms verlang ik naar de tijd dat Roan nog naar me luisterde, zoals zes jaar geleden. Ik kwam vanmorgen in mijn herinneringen op Facebook een bericht tegen van mezelf waarin in ik meldde dat ik “vandaag” exact 37 weken zwanger was. En dat hij nu snel mocht komen van mij.

Hoppa! 40 uur later was hij er! Luid schreeuwend, klaarwakker en kerngezond! De mooiste baby van de hele wereld! Net als zijn broer. Niks geen wachten. Gewoon lekker vlot, heerlijk was het!

 

Twee grote kinderen, maar slaap?

En nu, zes jaar later, zijn we in dit huis klaar met de babytijd, dreumestijd, peutertijd en kleutertijd. Over een half jaar hebben we twee kinderen die kunnen lezen (oh, wat is Roan daar aan toe!). Dat is in mijn beleving iets voor heel grote kinderen! We hebben dan dus twee grote kinderen! Zal ik daarmee ook meer slaap krijgen? Ik vrees dat dit nog een paar jaar zal duren, een jaar of acht… Als ik heel optimistisch ben 😉

Ik heb me al voorgenomen dat ik Roan dan ga wakker maken! Precies zoals hij dat nu bij ons (vooral bij mij) doet!
Zo lekker irritant met een piep stem. Mijn wraak zal zoet zijn mensen!

 

 

Tot die tijd zal ik het ermee moeten doen. Roan uitputten tot hij er bij neer valt. Hem nog harder laten trappen op de fiets in de hoop dat hij dan eindelijk een beetje moe wordt. Hem vooral veel buiten laten spelen in de hoop dat hij rozig wordt van de buitenlucht! En elke avond hard duimen dat hij me nu 1 nachtje zal laten slapen.

Fijne paasdagen!

 

Liefs, Roelfien
Ladybos.nl

You may also like

Leave a Reply

CommentLuv badge

Lovely Charlotte maakt gebruik van Cookies Klik hier voor meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Meer in Gastblogs
Roelfien | Pieter Konijn, hij heeft een neus voor avontuur!
Roelfien | Pieter Konijn, hij heeft een neus voor avontuur!

Afgelopen weekend waren wij bij de voorpremière van Pieter Konijn in het speciale kinderweekend van Kinepolis in Groningen! De kinderen...

Sluiten